از شرایط خوابگاه خودگردان چه میدانید؟

درباره خوابگاه خودگردان

فهرست مطالب

مقدمه

مسئله ی خوابگاه و اسکان پس از گذر کردن از کنکور، جزو دغدغه های اصلی دانشجویان غیر بومی  و حتی گاهی بومی است.  با توجه به پذیرش رو به افزایش دانشجویان غیر بومی در دانشگاه های دولتی  و ظرفیت محدود خوابگاه ها، مسائل و محدودیت هایی برای اقامت دانشجویان رخ میدهد که زمینه ی ایجاد خوابگاه های دیگری به جز خوابگاه های روزانه ی دانشگاه ها را فراهم میکند. یکی از انواع این خوابگاه ها، خوابگاه خودگردان است. در ادامه ی این مطلب مرکز مشاوره تحصیلی پوردستمالچی به بررسی جزئیات خوابگاه خودگردان میپردازد.

با رسیدن به ایام اعلام نتایج کنکور و ثبت نام در دانشگاه های پذیرفته شده، دغدغه ی محل اسکان دانشجویان غیربومی مطرح میشود. بسیاری از دانشگاه های دولتی با توجه به کمبود ظرفیت های خوابگاه های روزانه، شرایط خاصی برای ارائه ی خوابگاه مانند بومی و غیربومی بودن، اشتغال به تحصیل در دوره های روزانه، شبانه یا خودگردان و یا تراز داوطلب در آزمون سراسری را در نظر میگیرند.

خوابگاه خودگردان ، راهکاری ست که برای رفع این مشکل اندیشیده شده است. خوابگاه خودگردان، خوابگاه های غیردولتی ای هستند که با دریافت هزینه ای بالاتر از هزینه ی خوابگاه دولتی، محل اسکان برای دانشجویان فاقد شرایط را فراهم میکنند. مدیریت خوابگاه خودگردان گاها به عهده ی وزرات علوم و برخی از دانشگاه ها و گاها به صورت خصوصی است. دانشجویان متقاضی خوابگاه خودگردان، میتوانند با پرداخت هزینه های تعیین شده ، نسبت به عقد قرارداد با مسئول خوابگاه مربوطه اقدام کرده و در اتاق های  2 تا 10 نفره ساکن شوند. خوابگاه خودگردان اکثر اوقات علاوه بر دانشجویان غیر بومی، پذیرای افرادی ست که برای اشتغال از شهر های دیگر به شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند و یا در حال گذراندن دوره های آموزشی هستند ولی استطاعت اجاره ی منزل را ندارند.

درباره خوابگاه خودگردان

هزینه های خوابگاه خودگردان

خوابگاه خودگردان به دلیل ارائه ی خدماتی مثل اینترنت، کمد شخصی، لباسشویی، اتو، یخچال ، حیاط و … هزینه ی مازادی از دانشجویان دریافت می کند. نرخ شهریه ی خوابگاه خودگردان در سال جاری متغیر است و میتوان با مراجعه به سایت های مربوطه به آنها دسترسی داشت. اجاره بهای خوابگاه وابسته به عواملی مثل دوری و نزدیکی به حمل و  نقل عمومی، محل قرارگیری خوابگاه خودگردان در شهر، دسترسی به مراکز خرید و رفاهی و تفریحی و برخورداری از امکانات درون ساختمان خوابگاه متغیر است.

هنگام برقراری قرارداد مبلغی علاوه بر اجاره ی ماهیانه ، تحت عنوان ودیعه گرفته میشود و پس از اتمام مدت قرارداد پس داده میشود.

ظرفیت اتاق قیمت معمول 
2 نفره 8000.000
3 نفره 7500.000
4 نفره 7000.000
5 نفره 7000.000
6 نفره 6500.000

معایب و مزایای خوابگاه خودگردان

خوابگاه خودگردان برای دانشجویانی که توانایی تهیه مسکن مستقل  ندارند و یا هر روزه باید مسیر زیادی را طی کنند ، ایده ی مناسبی خواهد بود سختی های رفت و آمد باعث خستگی زیاد و اتلاف وقت بسیار میشود. اما در عین حال، دانشجویان حاضر در خوابگاه، عواملی مثل تعداد زیاد افراد حاضر در اتاق ها، حضور افراد از اقشار و گروه های مختلف ، هزینه ی زیاد پرداختی برخلاف امکانات موجود، نبود نظارت دقیق توسط ارگانی مشخص بر نظم و نظافت و امور تاسیساتی و تعمیراتی خوابگاه و … را به عنوان معایب حضور در خوابگاه خودگردان نام می برند. انها معتقدند در خوابگاه خودگردان، نهادی به طور رسمی به امکانات و شرایط موجود رسیدگی نمی کند و هزینه ی دریافتی توسط مسئولین خوابگاه خودگردان ، با خدمات ارائه شده تناسبی ندارد. وزارت علوم و اتحادیه ی خوابگاه داران از نهاد هایی هستند که مسئولیت رسیدگی به این مسائل را پذیرفته اند.

 مشاهده لیست دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در مورد تخصیص خوابگاه ها 

البته خوابگاه خودگردان در نوع خدمات ارائه شده نیز تفاوتهایی دارد. خوابگاه خودگردان با اجاره بهای بالاتر از امکانات بیشتر و فضای مجلل تر و بهتری نیز برخوردار خواهد بود؛ ولی این مبلغ از اجاره بها برای قشر دانشجو مقرون به صرفه نخواهد بود.

در نهایت ، خوابگاه خودگردان با وجود معضلات مخصوص به خود، گزینه ی مناسبی برای دانشجویانی است که در ذیل شرایط خوابگاه های دانشگاه قرار نمی گیرند؛ چرا که گذراندن زمان در مسیر در طولانی مدت باعث فرسودگی بسیار می شود و قدرت رسیدگی به درس را از فرد می گیرد. ضمن اینکه با جستجو و صرف زمان، پیدا کردن یک خوابگاه خودگردان مناسب غیرممکن نخواهد بود.

جمع بندی

در این مقاله در ارتباط با خوابگاه خودگردان، مزایا و معایب، هزینه ها و تفاوت های آن با خوابگاه های دانشگاه پرداختیم. شما عزیزان در صورتی که سوالی داشتید میتوانید با همکاران ما در انتهای این بخش در ارتباط باشید:

021-22141440

مهم ترین سوالات در ارتباط بای خوابگاه های خودگردان

خوابگاه خودگردان چیست و چه تفاوتی با خوابگاه های دانشگاه دارد؟

خوابگاه خودگردان غیردولتی است و با دریافت هزینه ای بیشتر از خوابگاه دولتی خدماتی را ارائه میدهد. گاها امکانات متفاوتی نیز دارد.

پرداخت اجاره بهای خوابگاه خودگردان به چه صورت است؟

خوابگاه خودگردان نرخ متغیری به نسبت امکانات و محل قرارگیری در شهر دارد و با مراجعه به وب سایت های مربوطه مثل www.khabinja.com از حدود قیمت ها اگاه شد.

4/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *