10 مهارت زندگی که باید به کودکان خود بیاموزید

آموختن 10 مهارت زندگی به کودکان

فهرست مطالب

مقدمه

مهارت زندگی در واقع آموزش و تعلیمی می باشد که کودکان با یادگیری آن می توانند راحت تر و آسان تر به اهداف خود دست یابند. البته باید دانست که مهارت ها در این حوزه متفاوت هستند. اما سازمان بهداشت جهانی، مهارت های زندگی را در 10 مورد خلاصه نموده است که یادگیری آنها برای تمام کودکان الزامی است. یادگیری مهارت های فوق به کودکان کمک می کند تا در برابر ناسازگاری ها و تضاد های بیرونی به راحتی بتوانند مقاومت نمایند.امروزه روانشناسان بیان می دارند 10 مهارت زندگی که در ادامه بیان می شود، در شرایط فعلی جامعه به کودکان و نوجوانان کمک می نمایند تا راحت تر راه خود را در زندگی بیابند. این مهارت ها اغلب توسط آموزش و پرورش به نوجوانان آموزش داده می شود. اما با فراگیری آنها، می توان در خانواده نیز اقدام به یاد دادن نمود.

آموختن 10 مهارت زندگی به کودکان

  • آشنایی با 10 مهارت زندگی برای کودکان و نوجوانان

    مهارت هایی که توسط سازمان بهداشت جهانی معرفی شده است به قرار زیر می باشند:

    • تصمیم گیری
    • حل مسئله
    • تفکر خلاق
    • تفکر نقاد
    • مهارت های ارتباطی
    • مدیریت نمودن روابط
    • همدلی
    • مدیریت نمودن احساسات
    • مدیریت استرس
    • خودآگاهی

    این مهارت ها همانند یک جعبه ابزار هستند که افراد باید آن را همیشه با خود داشته باشند. در صورت تسلط بر این مهارت ها راحت تر می توان استرس ها را کنترل نمود. از سوی دیگر با ذهنی نقاد و خلاق، می توان تصمیمات مهم و به موقعی گرفت. همچنین امکان حل مساله و مدیریت احساسات نیز وجود دارد. در واقع این مهارت ها کمک می نمایند تا نوجوانان ارتباط بهتری با دیگران داشته باشند.

آموختن 10 مهارت زندگی به کودکان

بیشتر بخوانید: 14 تکنیک افزایش هوش 

تعریف مهارت های زندگی

سازمان بهداشت جهانی در سال 1993 میلادی برای اولین بار بیان نمود که یاد دادن این 10 مهارت زندگی به نوجوانان بسیار اهمیت دارد. زیرا در این صورت آنها می توانند برای رسیدن به اهداف خود به راحتی با مشکلات روبرو شوند و شخصیت خود را در جامعه ارتقا دهند.

البته خاطرنشان می شود که عدم آشنایی بزرگسالان با 10 مهارت زندگی موجب می شود تا آنها نیز مهارت های ارتباطی خوبی نداشته باشند و در زندگی با دیگران آسیب ببینند. در واقع می توان بیان نمود که هر چه افراد مهارت های فوق را در سنین پایین تر بیاموزند، راحت تر می توانند پیامد های مثبت آن را در زندگی خود مشاهده نموده و به آرامش مد نظر خود دست یابند.

10 مهارت زندگی فوق به نوجوانان کمک می نماید تا آنها استقلال خود را در مراحل رشد به دست بیاورند. البته باید بیان نمود که استقلال در بخش های مختلف چون شناخت، تفکر، عاطفه و رفتار معنا می شود. به عنوان مثال در نظر بگیرید که نوجوانی به رشته فنی علاقه دارد اما تمام تصمیم های زندگی وی توسط اطرافیان و خانواده گرفته می شود. در همین راستا استقلال فکری در وی شکل نخواهد گرفت. لذا نمی تواند برای خود تصمیم بگیرد و به علایق مدنظرش دست یابد.

انتخاب بهترین مرکز مشاوره تهران

از سوی دیگر نوجوانی که استقلال عاطفی نداشته باشد، نمی تواند حالت ها و احساسات مختلف را درک نماید. همین مورد نیز موجب می شود تا کنترل درستی روی رفتار خود نداشته باشد. این افراد اغلب مسئولیت کارهایی که انجام می دهند را قبول نمی کنند. از همین رو بیان می شود که 10 مهارت زندگی بر تمام جوانب زندگی فرد تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید: تقویت اعتماد بنفس با این راهکارها

لعلی عضو شورای شهر اصفهان و به عنوان روانشناس بیان می دارد، یک انسان کامل باید مسئولیت پذیر باشد. به کمک 10 مهارت زندگی فرد می آموزد که مسئولیت کارهای خود را قبول کند. این مهارت همچنین در بحث آموزش و یادگیری بسیار موثر است. او بیان می دارد که اگر پدر و مادر برای برخی از مسائل مانند خرید لباس یا انتخاب رنگ، نظر کودک را جویا شوند؛ کودک نیز نحوه تصمیم گیری و مهارت انتخاب را می آموزد.

مشکلات فرزند خود را سریع حل نکنید

یکی از موارد مهمی که در بحث 10 مهارت زندگی وجود دارد، این مهم می باشد که والدین نباید سریع مشکلات فرزند خود را حل کنند. اگر مایلید تا نوجوان شما استقلال یابد، لازم است تا مهارت حل مساله را بیاموزد. این مهارت با بارش فکری ایجاد می شود و آموزش می دهد که چگونه می توان در شرایط کنونی مشکلات را حل نمود. به طور مثال، زمانی که کرونا در حال رواج بود، چون آموزش درستی از قبل صورت نگرفته بود، استرس به شدت بالا رفت. به صورت کلی باید بیان نمود که دانسته ها و ندانسته های افراد تنها به کتاب های آموزشی خلاصه نمی شود و افراد باید روی 10 مهارت زندگی و ارتباطات درونی نیز سرمایه گذاری کنند.

مرکز مشاوره تحصیلی پوردستمالچی

سوالات متداول

10 مهارت زندگی برای چه افرادی مناسب است؟

این مورد هم برای کودکان و هم در زندگی بزرگسالان دارای اهمیت است.

کودک کجا مهارت های لازم را فرا می گیرد؟

این موارد هم در مدارس و هم در خانواده آموزش داده می شوند.

10 مهارت زندگی کدامند؟

تصمیم گیری، حل مسئله، تفکر خلاق، تفکر نقاد، مهارت های ارتباطی، مدیریت نمودن روابط، همدلی، مدیریت نمودن احساسات، مدیریت استرس، خودآگاهی.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *