معرفی کنکور زبان
مقدمه
کنکور زبان چه تعریفی دارد
یکی از چالش های اساسی پیش روی دانش آموزان سال 11 ام کنکور است. این مقوله همیشه جزء پر رقابت ترین و استرس زا ترین موقعیت های زندگی یک داوطلب است. در این بخش قصد داریم شما را با شرایط و مراحل شرکت درکنکور زبان آشنا کنیم که البته در این مورد اخیرا اطلاعات داوطلبان کم است دلیل اصلی آن هم میتواند بیشتر به رشته های شناور داوطلبان برگردد. منظور از رشته های شناور رشته هایی است که تخصص اصلی داوطلب نیستند و کنکور زبان نیز یکی از آزمون هایی است که رشته های شناور میتوانند در آن شرکت کنند. این بدین معناست که در کنکور زبان کلیه داوطلبان رشته های ریاضی، انسانی، تجربی و هنر نیز میتوانند شرکت کنند.
در حالت کلی متقاضیان کنکور زبان به دو دسته تقسیم میشوند:
دسته اول افرادی هستند که به صورت تخصصی در این شاخه آموزش دیده اند و برای هدف قبولی و برنامه ریزی خاص در کنکور زبان شرکت میکنند. این افراد خود دو دسته اند دسته اول افرادی هستند که در دبیرستان نمرات زبان خوبی داشتند و تلاش خوبی در این مورد داشته اند. دسته دوم نیز افرادی هستند که سال هاست در کلاس های زبان شرکت میکنند و تسلط بسیار زیادی به مطالب آن دارند. این افراد اهداف اصلی ما برای تشریح مراحل کنکور زبان هستند.
دسته دوم نیز افرادی هستند که صرفا کنکور زبان را شرکت میکنند تا بتوانند شکست قبول نشدن در رشته اصلی خود را جبران کنند. این افراد صرفا برای اینکه در یک رشته قبول شوند کنکور زبان میدهند.
با ما همراه باشید تا این بخش را به طور کامل برای شما تشریح کنیم:
زیر گروه های زبان خارجی
زبان خارجی دارای 4 زیر گروه است:
زیر گروه اول شامل : تربیت دبیر زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، کارشناس مترجمی خبر انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی است.
زیر گروه دوم شامل رشته های بان آلمانی و مترجمی زبان آلمانی
زیر گروه سوم شامل زبان و ادبیات فرانسه و مترجمی فرانسه است.
زیر گروه چهارم نیز شامل سایر زبان ها: زبان های چینی، روسی، اردو، ارمنی، ترکی، ژاپنی و ایتالیایی در مقطع کارشناسی است.
در ابتدا لازم است یک بررسی کلی روی دفترچه سوالات کنکور زبان داشته باشیم:
با توجه به حذف سوالات عمومی کنکور زبان از دفترچه ما تنها در مورد دفترچه سوالات اختصاصی صحبت خواهیم کرد:
دفترچه سوالات اختصاصی آزمون زبان 1402
بر اساس بودجه بندی این دفترچه دارای تعداد سوالات به شرح زیر است:
15 سوال واژگان
20 سوال خواندن ( ریدینگ )
10 سوال دستور زبانی و گرامری
10 سوال کاربردهای زبان
5 سوال واژه ها
10 سوال کلوز تست
برای پاسخ دادن به این 70 تست باید علاوه بر تسلط به منابع کتاب درسی تست زنی داشته باشید با قواعد و واژگان از منابع خارجی آشنا باشید و در این مورد نیز تمرین داشته باشید. برای تسلط بیشتر میتوانید مشاهده
فیلم ها و منابع خارجی ، آهنگ را نیز در دستور کار قرار دهید.
درباره تست زنی کنکور زبان
برای اینکه از پس تست های کنکور زبان بر بیایید فقط نمیتوانید این از قدرت حافظه یا اطلاعات عمومی استفاده کنید. بلکه باید یک سری اطلاعات از قبل داشته باشید. و روی مهارت زبان های خارجی خود کار کرده باشید. راز اصلی موفقیت در کنکور زبان استفاده از منابع درست، تکرار و تمرین وتست زنی مداوم است. بنابراین برای اینکه در آزمون کنکور نتیجه خوبی گرفته شود یا باید از قبل مهارت داشت و همزمان در رشته اصلی نیز شرکت کرد یا اگر مهارت ندارید یا از زمینه کافی برخوردار نیستید سعی کنید روی یک زمینه تسلط داشته باشید.
برای کسب مهارت در تست زنی بخش واژگان چه کنیم
برای این بخش که جزو مباحث و بخش های است که میزان حفظیات آن از سایر قسمت ها بیشتر است. برای تسلط به این بخش باید تسلط واژگان زیادی داشته باشد.
حتما در این زمینه باید منابع کافی و خصوصا فلش کارت ها فراهم شود. تمرین های مربوط به به بخش واژگان باید از منابع بسیار معتبر تهیه و با توجه به فرار بودن آن ها دائما مرور شوند.
دیکشنری های تخصصی نیاز است که مفهوم کلمه را در قالب جملات برای تسلط بیشتر توضیح دهد. حتما یک دفترچه تهیه کنید و مطالب را یادداشت کنید و دائما مطالب را مرور کنید.
راز تسلط به این بخش فقط تکرار و تمرین است.
برای کسب مهارت در تست زنی بخش ریدینگ چه کنیم
اشتباهات فاحشی که در این بخش میشود این است که برای پاسخ به سوالات ریدینگ باید به تمام کلمات مسلط بود. خیر . اصلا این طور نیست. شما در نگاه اول برای بخش ریدینگ کنکور زبان باید یک مفهوم و برداشت کلی از متن داشته باشید سپس با برداشتی که از متن داشتید به سوالات جواب بدهید. در پایان سوالات را مرور کنید و پاسخ های اشتباه یا سوالات پاسخ داده نشده را حتما تصحیح و مطالعه نمایید. یادداشت برداری کنید و از این یادداشت ها برای مرور مطالب استفاده کنید.
قبل از شرکت در کنکور زبان حتما از آزمون های آزمایشی استفاده کنید
یکی از بهترین راه های تسلط به سوالات و موفقیت در کنکور زبان شرکت در آزمون های آزمایشی است. آشنایی با نحوه پاسخ به تست ها، آشنایی با تست ها، تحلیل و بررسی سوالات بعد از آزمون شامل سوالات غلط یا سوالات نزده، کمک شایانی به داوطلب در مراحل بعدی و موفقیت در کنکورهای زبان بعدی مینماید.