موفقیت در امتحانات تحصیلی

فهرست مطالب

مقدمه

درس خواندن در شب‌های امتحان یکی از معضلات همیشگی دانش‌آموزان است. بخصوص در مورد افرادی که زمان مفید طول ترم را از دست داده‌اند و حالا با یک زمان محدود و حجم بالای درس‌ها مواجه‌اند.

در این بخش از مجموعه مقالات مجموعه تحصیلی پوردستمالچی قصد داریم شما را با راهکارها و روش‌های درس خواندن برای موفقیت در امتحانات آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید:

به نظر می‌رسد که دانش‌آموزان در سال‌های اخیر یاد گرفته‌اند که درس خواندن منحصر به شب امتحان است! آن‌ها با توسل به ریتالین و کافئین شب را بیدار می‌مانند تا فقط برای دو هفته درس‌خوان به نظر برسند. از طرف دیگر استرس  بخش جدا ناشدنی خیلی از دانش‌آموزان در دوران امتحانات است.

مطالعات متعدد روی الگوی خواب دانش‌آموزان ثابت کرده است که شب بیداری و درس خواندن تا پاسی از شب نه تنها مفید نیست بلکه اثرات بسیار مخربی می‌تواند برجای بگذارد. در این گزارش به نقل از روزنامه یونیورسیتی هرالد، پنج راه‌حل ساده برای مدیریت زمان و مطالعه مفید در آستانه فصل امتحانات، توصیه شده که همراه با یک راه حل برای مدیریت استرس منجر به موفقیت در امتحانات میشود:

توصیه های لازم برای موفقیت در امتحانات حضوری

پرهیز از مطالعه پشت سرهم مطالب درسی

اگر چند ساعت مداوم و بدون وقفه‌ای برای استراحت درس بخوانید نه تنها مفید نبوده بلکه برای حافظه کوتاه‌مدت شما مشکل‌ساز خواهد شد. به جای اینکه در یک مدت‌ کوتاه مغز خود را از حجم انبوهی اطلاعات پُر کنید، مطالعه خود را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید و از هر یک از این قسمت‌ها یادداشت بردارید. وقتی هر بخش را به پایان رساندید یادداشت‌ها را مرور کنید تا مطالب خوانده شده در ذهن شما باقی بمانند. ورزش بهترین راه برای کاهش استرس و آزاد کردن انرژی حاصل از نشستن و درس خواندن است. فقط به خاطر داشته باشید برای موفقیت در امتحانات، بین بخش‌های مطالعه خود وقفه زیادی نیندازید تا از مطالب دور نشوید.

بیشتر بخوانید:

طرح ویژه مشاوره سالیانه پوردستمالچی

مدیریت هوشمندانه زمان

از دیگر فاکتورهای موفقیت در امتحانات مدیریت زمان است. به دنبال هر ۷۵ تا ۹۰ دقیقه مطالعه، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت پیشنهاد می‌شود. اگرچه این زمان‌بندی الزاما نباید با همین ظرافت دنبال شود اما بهتر است برای طول مدت مطالعه و استراحت خود یک محدودیت زمانی تعیین کنید. از این زمان‌های استراحت برای ورزش یا تغذیه استفاده کنید. توصیه می‌شود در خلال این زمان‌های استراحت از انجام فعالیت‌هایی نظیر انجام بازی‌های ویدئویی و تماشای تلویزیون یا فیلم که نیاز به سوخت و ساز مغزی دارند بپرهیزید؛ چرا که این مسئله باعث می‌شود مطالبی که می‌خوانید به خوبی جذب ذهن نشوند. اطلاعات دریافتی در صورتی که 24 ساعت پس از مطالعه دوباره مرور شوند 60 درصد بهتر و بیشتر در ذهن باقی می‌مانند.

محدود کردن موضوعاتی که موجب حواس‌پرتی می‌شوند

جایی را برای درس خواندن انتخاب کنید که بتوانید بهتر روی جزوه‌ها و درس‌ها متمرکز شوید و هنگام درس خواندن در محیطی باشید که در افزایش تمرکز بیشتر به شما کمک کند. به عنوان مثال مکانی که در آنجا وسایل تفریحی زیادی وجود دارد ممکن است تمرکزتان را مختل کرده و وضع را به مراتب بدتر کند.
مطالعاتی که از سوی موسسه Applied cognitive psychology در سال 2010 میلادی انجام شده نشان می‌دهد افرادی که در حین درس خواندن به موسیقی گوش می‌دهند در امتحانات حفظی نتایج بدتری دارند. دلیل اصلی این مشکل ترانه‌های آهنگ‌ها هستند که باعث می‌شوند ذهن آدم از آنچه می‌خواند دور شود.

عجله ممنوع

یادگیری باشتاب و تندخوانی یکی از کم‌اثرترین شیوه‌های یادگیری است، اما با این شیوه بسیاری از افراد تنها بخش آغازی و پایانی یک فصل طولانی را یاد می‌گیرند در حالی که بسیاری از مباحث در این میان از دست می‌روند. وقتی شش ساعت پشت سرهم و با شتاب درس می‌خوانید و به جلسه امتحان می‌روید احتمال اینکه بیشتر چیزهایی را که خوانده‌اید به خاطر نیاورید، بیشتر است.

خواب کافی

انستیتو ملی قلب، ریه و عروق آمریکا اعلام کرده است جوانان بالغ روزانه به 9 الی 10 ساعت خواب نیاز دارند. مطالعات نشان می‌دهد در صورتی که هشت ساعت بخوابید و تا دیروقت بیدار نمانید، حافظه شما بهتر عمل می‌کند. مغز انسان بر اثر اختلال خواب آسیب می‌بیند زیرا خواب زمانی است که مغز خود را ترمیم و بازسازی می‌کند. مغز شما پس از دریافت اطلاعات درسی نیاز به بازسازی دارد و خوابیدن تنها راه موثر برای این مسئله است.

روش های موفقیت در آزمون آنلاین

آرامش خود را حفظ کنید

دکتر خوش قدم، روانپزشک و مشاور تحصیلی درباره درست درس خواندن می‌گوید: گاهی نکات ریز و کوچک می‌تواند از استرس دانش‌آموزان در هنگام امتحان بکاهد. مثلا اینکه هر دانشجو باید با امکانات کامل سر جلسه امتحانش حاضر بشود. وسایل مورد نیاز همراهش باشد، مثلا همین که دانش‌آموز سر جلسه خود کارش تمام شود باعث می شود که رشته ذهنی او از هم گسسته شود. از طرف دیگر شما با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت می کنید که این به خودی خود از عوامل اصلی موفقیت در امتحانات است. مثبت اندیشی کنید. همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید: “من برای امتحان کاملا آماده ام و به خوبی از عهده آن برمی آیم.” نگرانی را از خود دور کنید. هر گاه احساس نگرانی کردید، چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید.

طرح کلاس های جمع بندی پوردستمالچی

خوش‌قدم تاکید می‌کند: قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است. برای پاسخگویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید و بعد به آنها که نمره بیشتری دارند. سپس به ترتیب به سوالاتی پاسخ دهید که مشکل‌تر هستند، جواب دادن به آنها وقت بیشتری می‌‌گیرد و نمره کمتری دارند.
علاوه بر همه این‌ها یادمان باشد که درس خواندن در طول دوران تحصیل بزرگترین سرمایه ماست. اگر درس‌هایمان را به خوبی بر ذهن بسپاریم، می‌توانیم در آینده راحت‌تر از پس شغلی که در رابطه با کارمان در اختیار داریم بر بیاییم.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم هنجارهای اصلی برای موفقیت در امتحانات را برای شما بازگو کنیم. از اصلی ترین موارد برای موفقیت در یک آزمون حفظ آرامش و اعتماد بنفس است. گاهی اوقات پیش می آید که دانش آموز به حد کافی مطالعه کرده، حتی تغذیه و خواب مناسب نیز داشته است اما در اثر استرس یا حتی عدم اعتماد بنفس کافی صحنه رقابت امتحانی را واگذار میکند. تمامی عواملی که در بالا گفته شد برای موفقیت در یک آزمون کلاسی و یا حتی آزمون های مراحل بالاتر زندگی الزامی است. امید است که این مقاله برای دانش آموزان عزیز مفید و کاربردی بوده باشد. حتما نظرات خود را با ما در بخش دیدگاه ها در میان بگذارید.

✅ مهم ترین فاکتور برای موفقیت در امتحانات درسی چیست؟

نمیتوان یک عامل را در این موضوع به تنهایی دخیل دانست. موفقیت در امتحانات در گرو مجموعه ای از عوامل : مدیریت زمان، مدیریت تغذیه، خواب کافی و حفظ ارامش روحی است.

✅ بهترین تایم بندی برای مطالعه چیست؟

به ازای هر 75 الی 90 دقیقه مطالعه باید 30 دقیقه .استراحت کرد. هرگز نباید پشت سر هم مطالعه کنید

✅ هر فرد بالغ به روزی چند ساعت خواب برای تمرکز کافی نیاز دارد؟

9 الی 10 ساعت

✅ شکل کلی مشاوره های مرکز مشاوره پوردستمالچی چگونه است؟

این جلسات چه به شکل دوره ای و چه سالیانه شامل دسته کاملی از مجموعه عوامل تحصیلی، اجتماعی، روانشناختی و خانوادگی دانش آموز است. چرا که تمامی این عوامل در موفقیت تحصیلی دانش آموز دخیل است.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *