چالش کنکور که داوطلبان با آن درگیر هستند

فهرست مطالب

مقدمه

چالش کنکور همواره ذهن داوطلبان و خانواده های آنها را درگیر می نماید. با توجه به اینکه چالش های مربوط به کنکور زیاد هستند، ما قصد داریم تا 10 مورد از مهمترین آنان را در این مقاله بررسی نماییم. اگر شما یاد بگیرید که با این چالش ها چگونه مقابله نمایید؛ می توانید به راحتی آزمون مذکور را پشت سر گذاشته و با کسب رتبه خود در رشته مدنظرتان ادامه تحصیل دهید.

اگر شما با انواع چالش کنکور آشنا شوید، می توانید به راحتی برای آنها برنامه ریزی نموده و مسیر موفقیت خود را هموار سازید. البته گفتنی است که در این راه مشاور های تحصیلی کنکور نیز می توانند به شما کمک شایانی نمایند. برای اینکه بتوانید در آزمون کنکور به موفقیت دست یابید، بسیار مهم است که چالش های مسیر موفقیت خود را بدانید و برای آنها برنامه دقیق داشته باشید. ما در این مقاله برخی از مهمترین چالش ها را بیان می کنیم تا به کمک مشاوران و راهکارهایی که در مقاله بیان شده است، با آنها مقابله نموده و موفق شوید.

چالش کنکور که داوطلبان با آن درگیر هستند

روبرویی با چالش کنکور

یکی از چالش های بزرگ برای داوطلبان کنکور این مورد است که چه زمانی درس خواندن را آغاز نمایند؟ بهترین جواب این است که هر چقدر زودتر شروع کنید، پاسخ بهتری نیز مشاهده می نمایید. بسیاری از داوطلبان با امروز و فردا نمودن، زمان خود را از دست می دهند و این یک اشتباه بزرگ است.

یکی دیگر از چالش های کنکور که اغلب در زمان جمع بندی ترم اول رخ می دهد، بی انگیزگی و خستگی می باشد. این مورد که عموما پس از پایان امتحانات ترم اول اتفاق می افتد، کاملا طبیعی است زیرا دانش آموز چند ماه درس خوانده و هم اکنون خسته شده است. لذا پیشنهاد می شود که سه روز به خود استراحت دهید. در این سه روز کارهایی که دوست دارید انجام دهید و به کنکور فکر نکنید. در نهایت با ذهنی باز، می توانید سریع تر انگیزه و قدرت خود را به دست آورید.

این چالش کنکور در انتهای سال تحصیلی یعنی خرداد ماه که وقت جمع بندی است، ممکن است رخ دهد. با این تفسیر علاوه بر اینکه برنامه ریزی باید داشته باشید، بسیار مهم است که با چالش های کنکور نیز آشنا باشید. زیرا گاهی ممکن است داوطلبان در برابر این چالش ها ناامید شوند و استرس کل وجود آنها را فرا بگیرد.

در زمان شروع کنکور چه چالش هایی وجود دارد؟

چالش شروع کنکور دغدغه اکثر دانش آموزان است. در این دوران اغلب داوطلبان با سوالات زیادی روبرو هستند. مواردی همچون چه کتابی بخرم؟چه کلاسی بروم؟ در کدام آزمون شرکت کنم؟ به کدام موسسه مشاوره ای رجوع کنم؟ و … . در ادامه تلاش می شود تا به این سوالات پاسخ داده شود.

در این مقاله قصد داریم تا نکات کلید از نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش، نحوه اطلاع رسانی و سایر فرایند های مرتبط بیان داریم. در نظر داشته باشید که این آزمون هر ساله برگزار می شود و تعداد زیادی نیرو را به صورت رسمی جذب می نماید. از همین رو افرادی که به دنبال شغل و موقعیت کاری خوب می باشند، می توانند از این فرصت بهره ببرند.

انتخاب بهترین مرکز مشاوره تهران

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کنکور سراسری

  • چالش خرید کتاب تست: از هر منبعی که برای کنکور استفاده می نمایید، باید در نظر داشته باشید که تست های آن باید استاندارد باشند. در واقع نه زیاد سخت و نه زیاد آسان طراحی شده باشند. برای افرادی که به کلاس های کمک آموزشی می روند توصیه می شود که کتاب های تست زیادی تهیه نمایند. در غیر این صورت بهتر است تا کتاب شما هم شامل تست و هم درسنامه طبقه بندی شده باشد.
  • چالش شرکت در کلاس های تقویتی: برای قبولی در کنکور نیاز نیست تا برای همه درس ها کلاس بروید. توصیه می شود در درس هایی که واقعا ضعیف هستید و کتاب های کمک درسی نمی توانند کمک زیادی کنند، به کلاس بروید. برای این موارد حتما یک آموزشگاه کنکور خوب را انتخاب نمایید.
  • چالش ثبت نام در آزمون های آزمایشی و شبیه ساز شده کنکور: امروزه آزمون های زیادی وجود دارند که درصد تشابه سوالات آنها با کنکور زیاد است. در این مرحله باید در نظر داشته باشید که با مطالعه کتاب های تست و شرکت در کلاس های کنکور نمی توانید به راحتی در آن قبول شوید. لذا نیاز است تا در این آزمون ها نیز شرکت نمایید.
  • چالش انتخاب بهترین مرکز مشاوره کنکور: به تمام داوطلبان کنکور توصیه می شود تا موسسه ای را انتخاب نمایند که تجربه و سابقه زیادی در این حوزه دارند. زیرا آنها می توانند شما را از چالش های موجود آگاه کنند و برایتان به خوبی برنامه ریزی نمایند. در نظر داشته باشید که هر رتبه برتر کنکور سال های قبل نمی تواند مشاور خوبی برایتان باشد.

برنامه ریزی نمودن برای کنکور

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، می توان دریافت که چالش های کنکور بسیار زیاد هستند لذا اگر راه مقابله با آنها را ندانید، زمان زیادی را از دست خواهید داد. آنچه بسیار بین دانش آموزان دیده می شود، خستگی زیاد پس از چندین روز مطالعه است. یکی از دلایلی که می تواند این مشکل را ایجاد نماید، نبود استراحت بین برنامه های درسی و غیر درسی است. مشاوران بیان می دارند که پس از هر 90 دقیقه مطالعه باید 15 دقیقه استراحت کنید. از سوی دیگر داشتن تفریح و استراحت در طول هفته کمک می کند تا بازدهی خود را افزایش دهید.

برنامه ریزی شما باید دقیق باشد و توسط افراد حرفه ای تهیه شده باشد. زیرا اشخاصی می توانند برنامه خوب تدوین نمایند که با چالش های موجود و روش های مقابله با آنها آشنا باشند.

روش های پایبند بودن به برنامه ریزی های کنکور

بسیاری از دانش آموزان تصور می نمایند که استفاده از تلفن همراه و شبکه های مجازی بین هر وعده مطالعه، استراحت به شمار می آید. اما در واقع اینطور نیست و می تواند حواس پرتی ایجاد نماید.گوش کردن به موزیک، قدم زدن، چرت زدن و مواردی از این قبیل را می توان به عنوان استراحت در نظر گرفت.

بهتر است که مشاهده سریال یا فیلم ها را به هر دو هفته یک یار کاهش دهید. توجه داشته باشید که داشتن رابطه عاطفی در دوره کنکور منجر به از دست دادن تمرکز می شود. به همین دلیل باید آن را کاهش دهید. توصیه می شود تا جهت بالا بردن تمرکز یک محیط آرام در منزل برای خود مهیا کنید. همچنین کتابخانه ها یا پانسیون های مطالعاتی می توانند گزینه هایی خوبی برایتان باشند.

برای موفقیت در کنکور بهتر است تا زمان خواب و بیداری خود را تنظیم نمایید. در غیر این صورت کل روز خسته و کسل خواهید بود. بهتر است تا داوطلب ساعت 8 از خواب برخیزد و ساعت 12 شب بخوابد. شب خوانی گزینه ای است که به شدت باید از آن پرهیز نمایید. زیرا کنکور صبح برگزار می شود و باید بدن خود را برای این تایم آماده نمایید.

چالش کنکور برای دوران جمع بندی

در انتهای دوران کنکور، عموما دانش آموزان با چالش های زیادی روبرو هستند که برخی از آنها در زیر لیست شده است:

  • درگیر تبلیغات کلاس های تست و نکته شدن: تبلیغات این کلاس ها اغلب در ماه های خرداد و اردیبهشت به چشم می خورد. تبلیغاتی که در حوزه جمع بندی، تست و نکته بیان می شوند، بهتر است نادیده گرفته شوند. از همین رو بهتر است تا برنامه ریزی جامعی برای جمع بندی داشته باشید. در طی چند سال گذشته شاهد حواشی نظیر جمع نمودن امضا برای حذف کنکور بودیم. این موارد تنها باعث حواس پرتی می شوند لذا لازم است تا از این حواشی دور باشید.
  • اگر شما در دوران جمع بندی برنامه ریزی درستی نداشته باشید، زمان خود را از دست می دهید. توصیه می شود گول کانال های فیک مشاوره و ارائه سوالات کنکور را نخورید. این اشخاص تنها قصد کلاه برداری دارند. لذا حتما به بحث جمع بندی دقت نمایید و از اردیبهشت جمع بندی های خود را آغاز نمایید.

دوران جمع بندی یکی از مهمترین مراحل و چالش های کنکور به شمار می آید. چنانچه افراد در این زمان برنامه خوبی نداشته باشند، مطالبی که روی آنها مسلط بوده اند را نیز از خاطر می برند. برای اینکه تمرکز خود را از دست ندهید، بهتر است از مطالعه مطالب جدید پرهیز نمایید و تنها روی دانسته ها و نقاط قوت خود وقت صرف کنید.

بیشتر بخوانید: 14 تکنیک افزایش هوش 

برنامه ریزی برای موفقیت

مسیر کنکور یک راه پر چالش است. برای اینکه شما بتوانید بر چالش های موجود در این مسیر تسلط بیایید، در گام اول لازم است تا آنها را بشناسید. در بالا تلاش شد تا برخی از این چالش ها و روش ها روبرویی با آنان بیان شوند تا دید بیشتری داشته باشید. در ادامه توصیه می شود تا با مشاوران تحصیلی صحبت کنید که برایتان برنامه ریزی های دقیقی انجام دهند. یک برنامه ریزی خوب، برنامه ای می باشد که به کمک آن بتوانید به تمام مباحث آموزشی رسیده و آنها را مطالعه نمایید. از همین رو بیان می شود که برنامه ریزی کار دشواری است و باید حتما توسط افراد کاربلد و حرفه ای انجام شود.

سوالات متداول

چالش های کنکور بیشتر در چه دوره ای وجود دارند؟

در کل دوره مطالعه، داوطلبان درگیر چالش های متعددی می شوند. اما مهمترین چالش ها بیشتر در دوره جمع بندی و پس از پایان امتحانات ترم اول تحصیلی رخ می دهند. لذا افراد نباید انگیزه خود را در این دوران از دست بدهند و خسته شوند.

بهترین زمان خوابیدن و بیدار شدن برای داوطلبان کنکور چه ساعتی است؟

از آنجا که کنکور صبح ها برگزار می شود لذا از شب بیداری باید پرهیز نمود. در همین راستا توصیه می شود که داوطلبان کنکور شب ها ساعت 12 خوابیده و صبح ها ساعت 8 از خواب بیدار شوند. در این صورت با مشکل خستگی روبرو نخواهند شد.

چگونه می توان با چالش خستگی پس از امتحانات ترم اول مقابله نمود؟

توصیه می شود تا برای 3 روز از محیط درس خواندن فاصله بگیرید و ذهن خود را خالی از هرگونه مطلب درسی نمایید. در این صورت با انرژی بیشتری می توانید پس از سه روز فعالیت خود را آغاز نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *