انتخاب رشته آزمون سراسری از 31 مردادماه آغاز می شود

معاون فنی و  آماری سازمان سنجش آموزش کشور با اعلام خبر انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1402 از 31 مردادماه گفت: دفترچه راهنمای انتخاب رشته و ویژه نامه راهنمای انتخاب رشته پیک سنجش روز یکشنبه ۲۹ مرداد از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش منتشر می شود و فرآیند انتخاب رشته از ۳۱ ماه جاری شروع  و تا ۴ شهریورماه ادامه می یابد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، دکتر احسان جمالی در نشست خبری سازمان سنجش گفت: در نوبت دی ماه آزمون سراسری حدود ۹۷۸ هزار نفر و در نوبت تیرماه حدود یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر شرکت کرده اند. با توجه به اینکه برخی در نوبت دی و برخی در نوبت تیر و برخی در هر دو نوبت شرکت کردند و تعدادی علاوه بر گروه آزمایشی اصلی در دو گروه شناور زبان های خارجی و هنر شرکت کرده اند،  اکنون در مجموع برای  حدود یک میلیون و ۲۱۰ هزارداوطلب در پنج گروه آزمایشی کارنامه صادر شده است و ملاک نهایی برای پروسه انتخاب رشته برای رشته های با آزمون افراد مجاز به انتخاب رشته از همین تعداد است.
وی افزود: امسال همچون سال گذشته گروه علوم تجربی با حدود 508 هزار نفر بیشترین داوطلب را به خود اختصاص داده است که۴۲ درصد داوطلبان را در بر می گیرد و ۳۱.۵ درصد  داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی، ۱۲ درصد گروه ریاضی و فنی، ۸.۶ گروه زبان‌های خارجی و ۵ درصد در گروه هنر هستند.
دکتر جمالی مهمترین تغییرات آزمون سراسری امسال را برشمرد و گفت: در سه گروه آزمایشی اصلی علوم تجربی، ریاضی وفنی و علوم انسانی ۶۰ درصد نمره آزمون و ۴۰ درصد نمره سوابق تحصیلی به صورت قطعی ملاک عمل است و در گروه های آزمایشی هنر و زبان های خارجی سهم سوابق تحصیلی ۲۶ درصد و سهم آزمون ۷۴ درصد است که نمره کل سوابق تحصیلی توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و در اختیار سازمان سنجش قرار گرفته است. 
معاون فنی و آماری سازمان سنجش با اشاره به اینکه امسال  چند زیرگروه نداریم گفت: داوطلبان فقط یک زیر گروه و رتبه در کارنامه خود می بینند و تنها کسانی که دارای سهمیه هستند رتبه در سهمیه را هم  مشاهده می کنند همچنین سهمیه بهیاری امسال علاوه بر رشته پرستاری برای پذیرش در رشته های اتاق عمل و هوشبری هم با ضریب قطعی ۱۲ در نمره کل آزمون اختصاصی ( کنکور ) برای داوطلبان بهیار اعمال می شود.
وی با اعلام افزایش ظرفیت  5 هزار نفری دوره های فرهنگیان گفت: ظرفیت پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی به 30هزار و 4 نفر رسیده است که از این تعداد ۲ هزار و ۱۰۰ نفر به پذیرش فرهنگیان با مشارکت دانشگاه های برتر اختصاص یافته است.
دکتر جمالی شرایط پذیرش در رشته های بورسیه را تشریح کرد و گفت : در دفترچه انتخاب رشته دو نوع بورسیه دانش و صنعتی مشخص شده، در بورسیه دانش با کد مستقل ۹۶۰ ظرفیت پذیرش  در رشته های مورد نیاز ذکر شده است  و در بورسیه صنعتی دستگاه ها ، شرکت ها و سازمان ها حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر را  با همکاری دانشگاه ها پذیرش می کنند.
در خاتمه معاون فنی و آماری سازمان سنجش با اشاره به قانون عدالت آموزشی درگروه پزشکی گفت: پیش از این میزان تعهد خدمت برای مناطق محروم ۳ برابر مدت تحصیل بود که بر اساس اصلاحیه قانون مذکور این میزان به ۱.۵ برابر مدت تحصیل کاهش یافته است .

3/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *